Вимірювач (ЗВТ)

Виробники

Вимірювач (ЗВТ)

Геометричний вимірювач - інструмент для точних вимірювань розмірів деталей (зовнішніх, внутришніх, глибин, уступів, радіусів та інших). За короткий час цифровий вимірювальний інструмент отримав широке застосування, оскільки індикація результатів вимірювань проводиться в цифровому вигляді, який більш зручний для сприйняття показань інструменту. Б...

Геометричний вимірювач - інструмент для точних вимірювань розмірів деталей (зовнішніх, внутришніх, глибин, уступів, радіусів та інших). За короткий час цифровий вимірювальний інструмент отримав широке застосування, оскільки індикація результатів вимірювань проводиться в цифровому вигляді, який більш зручний для сприйняття показань інструменту. Більшість цифрових приладів мають можливість зв'язку з комп'ютером по інтерфейсах RS-232, USB або Bluetooth, при цьому результати вимірювань математично обробляються, записуються і зберігаються в пам'яті комп'ютера.

Цифровий вимірювач успішно застосовуються при автоматизації технологічних процесів, при масових вимірах партій деталей.

Цифровий вимірювач дозволяє істотно підвищити ефективність і продуктивність вимірювань, забезпечує зручність обробки та зберігання інформації, усуваються похибки вимірювань, що виникають із-за суб'єктивних впливів персоналу (паралакс, втома, помилки і т.д.).



Докладніше

Вимірювач (ЗВТ) Товарів у наявності: 741

Підкатегорії

  • Штангенциркулі

    Штангенциркулі  група універсальних ЗВТ, які застосовуються на машинобудівних і ремонтних підприємствах для вимірювання зовнішніх і внутрішніх розмірів до 4000 мм, розмітки деталей та інших робіт.

    Метод вимірювання штангенциркулем  прямий, який дає дійсне значення вимірюваної величини. Конструкція штангенциркулів відрізняється конфігурацією вимірювальних поверхонь і їх взаємним розташуванням.

    Широко застосовуються штангенциркулі спеціального призначення для виміру канавок на зовнішніх і внутрішніх поверхнях, проточувань, пазів, відстаней між вісями отворів, малих діаметрів, товщини стінок труб і т.і.. МІКРОТЕХ® виробляє твердосплавні пристосування для розмітки, які встановлюються на ШЦ-II і ШЦ-III.

    До конструктивних вдосконалень штангенциркулів відноситься застосування замість ноніусного відліку кругової шкали і цифрової індикації. Кругова шкала виконана у вигляді поворотного індикаторного пристрою для поєднання стрілки з нульовою поділкою шкали.

    Штангенциркуль з цифровим відліковим пристроєм (ШЦЦ) забезпечує наступні функції:

    • переклад метричної системи вимірювання в англійську (mm/inch);
    • установка нуля (0);
    • абсолютні/відносні вимірювання (ABS/INC);
    • передача даних вимірювань на комп'ютер (RS-232 output).

    МІКРОТЕХ® в 2015 році представив вдосконалені цифрові штангенциркулі власної розробки (патент):

    • Штангенциркуль з системою контролю вимірювального зусилля (FORCE CALIPER). Даний штангенциркуль оснащений блоком контролю зусилля з індикацією зусилля (8-15 Н), має ціну поділки 5 мікрон і має похибку від 10 мікрон (до 300 мм).
    • Штангенциркуль з бездротовою передачею даних на ПК (Wireless) і з системою контролю вимірювального зусилля (FORCE CALIPER). Даний штангенциркуль оснащений блоком контролю зусилля з індикацією зусилля (8-15 Н), має ціну поділки 5 мікрон і має похибку від 10 мікрон (до 300 мм). Вбудований Wireless модуль дозволяє передавати дані до 70 метрів на Android-пристрої або ПК з Windows.
    • Штангенциркуль комп'ютерний (TABLET CALIPER) оснащений сенсорним кольоровим дисплеєм і багатофункціональною системою управління та індикації. Штангенциркуль комп'ютерний має можливість компенсації похибки (в т.ч. температурної), обробки результатів вимірювань, експорту даних, калібрування штангенциркуля, програмування процесу вимірювань, режими «ФОРМУЛА», «ШАБЛОН» і «ГЕОМЕТРІЯ» і т.і..

    Ви можете завантажити БЮЛЕТЕНЬ ІНСТРУМЕНТАЛЬНИКА: ШТАНГЕНЦИРКУЛІ МІКРОТЕХ®.

  • Мікрометри та мікрометричний інструмент

    Мікрометричний інструмент призначений для абсолютних вимірювань лінійних розмірів і заснований на використанні точної гвинтової пари, яка перетворює обертальний рух мікрогвинта в поступальний.

    Мікрометричний інструмент служить для вимірювання зовнішніх і внутрішніх розмірів до 2000 мм, а також для вимірювання глибини пазів, отворів, довжин уступів. Загальним вузлом для всіх мікрометричних інструментів є відліковий пристрій у вигляді мікрометричної головки, на торці якої є тріскачка для обмеження вимірювального зусилля.

    Мікрометричний інструмент забезпечує більшу точність вимірювання в порівнянні зі штангенінструментом. Мікрометри гладкі мають ціну поділки 10 мкм (типу МК), 1 мкм (підвищеної точності типу МКПТ або цифрові типу МКЦ), або 0,1 мкм компʼютеризовані субмікронні мікрометри .

    На відміну від обмеженого асортименту радянських мікрометрів сьогодні в Україні широко застосовуються мікрометри вітчизняного виробництва Мікротех.

    Мікрометри виробництва харківського Мікротех  проходять обов'язкове 100% калібрування в акредитованій метрологічній лабораторії Мікротех, за підсумками Державних випробувань мікрометри включено до Державного реєстру України і Росії, відзначені Держстандартом в числі «100 кращих товарів України за 2004 рік».

    МІКРОТЕХ представив серію прецизійних мікрометрів. Точність мікрометрів МІКРОТЕХ  рази краще DIN. Є модифікація з бездротовою передачею даних вимірювань (Wireless) на відстань до 70 метрів на Windows ПК або Android пристрій.

    МІКРОТЕХ запустив в серійне виробництво патентований комп'ютерний мікрометри адаптованих до потреб Industry 4.0 з сенсорним кольоровим дисплеєм, системою корекції математичної похибки, температурним датчиком , можливістю роботи з формулами, таблицями і т.д.

  • Нутроміри

    Нутромір використовується для точного визначення внутрішніх лінійних розмірів деталей (пазів, отворів і т. і.), замір рулеткою і лінійкою не зможе дати точного результату. Вимірювання нутроміром проводять, як правило, двома наконечниками сферичної форми, які розташовані під кутом 180 градусів один до одного.
    Індикаторним нутроміром називають нутромір, який служить для вимірювання внутрішніх розмірів деталей відносним методом. МІКРОТЕХ пропонує нутроміри індикаторні з глибиною вимірювання до 10 метрів і діапазоном вимірювання 3-1500 мм. Дискретність відліку може становити 0,1-1-10 мікрон.
    Мікрометричним нутроміром називають нутромір, який використовується для більш точних вимірювань отворів абсолютним методом і має змінні подовжувачі. Максимальна довжина нутроміра мікрометричного МІКРОТЕХ може досягати 6 метрів.
    Також набули поширення прецизійні триточкові нутроміри з дискретністю відліку 1 мікрон і діапазоном вимірювання до 1000 мм. Їх конструкція дає можливість отримувати високі точності на широких діапазонах вимірювання.
    З 2015 року МІКРОТЕХ пропонує серію нутромірів індикаторних і мікрометричних з можливістю бездротової передачі даних (Wireless) на відстань до 100 метрів в Windows на ПК і Android-пристрої.

    Відео збірки та повірки нутромірів індикаторних: https://www.youtube.com/watch?v=_Hqxhgr6IlM

    Ви можете завантажити БЮЛЕТЕНЬ ІНСТРУМЕНТАЛЬНИКА: НУТРОМІРИ МІКРОТЕХ®.

    Нижче представлений асортимент нутромірів, вироблених ПНВП "МІКРОТЕХ".

  • Індикатори

    Індикатори за способом подання результатів вимірювань поділяються на аналогові, цифрові та комп'ютеризовані.
     Цифрове відображення гарантує безпомилкове зчитування значень вимірюваної величини, оскільки відпадає необхідність визначати візуально проміжні значення показань за шкалою.
    Аналогова індикація має переваги в тому, що забезпечує плавну зміну показань відповідно до розміру деталі. Аналоговий тип вимірювань найбільш застосовується для вимірювання в динамічному режимі (наприклад, коли визначають осьове і радіальне биття).
    Індикатори МІКРОТЕХ 1 МИГ забезпечують точність вимірювань до 2,5 мікрон. МІКРОТЕХ пропонує аналогові індикатори власного виробництва та німецькі  індикатори Kaefer.

    Цифрові індикатори мають багато додаткових функцій в порівнянні з механічними моделями, забезпечуючи відносні вимірювання та можливість спільної роботи з комп’ютером. МІКРОТЕХ пропонує індикатори власного виробництва та швейцарські цифрові індикатори Sylvac.
    МІКРОТЕХ презентував нову серію суб-мікронних комп'ютеризованих індикаторів власної розробки та виробництва. Ці суб-мікронні індикатори мають вбудований мікрокомп’ютер за функціями ПР/НЕ, Макс/Мін, Формули, Математичної компенсації похибки та передачі даних на відстань до 70 метрів на ПК з Windows або Android-пристрій.
    Усі індикатори проходять метрологічний контроль на автоматизованому калібрувальному стенді FMS-Steinmeyer в акредитованій за ISO 17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ.

  • Товщиноміри

    Товщиномірами вимірюють деталі з пластика, твердих та м'ягких матеріалів як скло, дерево, бумага, резина, металеві листи та інше. 

    Існують наступні модифікації товщиномірів/стінкомірів:

    індикаторні, цифрові, комп'ютерні товщиноміри, важільні товщиноміри, товщиноміри для плівки, ричажні, трубні та цифрові стінкоміри.

    Стінкоміри- товщиноміри комплектуються

    -  аналоговими індикаторами з ціною поділки 0,1; 0,01 або 0,001 мм

    - цифровими індикаторами 0,01 або 0,001 мм

    - суб-мікронними комп'ютерними індикаторами з ціною поділки 0,1 мікрон

    МІКРОТЕХ представляє товщиноміри-стінкоміри власного виробництва та німецькі  Kaefer, Kroeplin

    Всі товщиноміри МІКРОТЕХ проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO 17025 лабораторії.

  • Штангенрейсмаси ти висотоміри
    Штангенрейсмаси виробництва МІКРОТЕХ, Sylvac, TRIMOS та Mahr діапазонами до 2000 мм та дискретністю 0,02, 0,01, 0,001 або 0,0001 мм.
    Всі штангенрейсмаси проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO 17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ та мають офіційну гарантію.
    МІКРОТЕХ пропонує високоякісні прецизійні штангенрейсмаси та висотоміри:
    • аналогові штангенрейсмаси ШР МІКРОТЕХ
    • цифрові штангенрейсмаси ШРЦ  МІКРОТЕХ та Sylvac
    • цифрові штангенрейсмаси ШРЦ з колесом точного підводу МІКРОТЕХ та TRIMOS
    • мікронні компʼютерні штангенрейсмаси з бездротовою передачею даних МІКРОТЕХ
    • компʼютерні штангенрейсмаси з бездротовою передачею даних та контролем вимірювального зусилля 1-20 Н МІКРОТЕХ
    • 2D штангенрейсмаси 
    • ручні та механізовані мікронні та суб-мікронні висотоміри TRIMOS
    Штангенрейсмаси та висотоміри необхідні для вимірювання висоти діталей та випускаються діапазонами вимірювання 300, 500, 600, 1000, 1500 та 2000 мм з дискретністю 0,01, 0,001 мм або 0,1 мікрона. 
    Мікротех пропонує розробку та виготовлення штангенрейсмасів спеціальних вимірювальних діапазонів та конфігурацій на замовлення.
    Всі штангенрейсмаси та висотоміри проходять метрологічний контроль в акредитованій зі ISO 17025 метрологічній лабораторії.
  • Штативи, стійки, призми, лінійки
  • Радіусоміри

    Радіусоміри виробництва МІКРОТЕХ  діапазонами до 32200 мм та дискретністю  0,01, 0,005, 0,001 або 0,0001мм.
    Всі радіусоміри проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ та мають офіційну гарантію.

    Радіусомери застосовуються для вимірювання радіуса циліндричних поверхонь.

    Радіусомери МІКРОТЕХ® - гарантія якості і точних вимірювань.

    - виробництво МІКРОТЕХ (Україна);

    - можливе виготовлення радіусомірів нестандартних діапазонів, згідно запитів замовника

    - метрологічний контроль, гарантія - 12 місяців;

    - техн. підтримка, післягарантійний сервіс.

     

     Відео роботи радіусоміра РІЦ-1000

      

  • Рівні

    Рівні виробництва МІКРОТЕХ, Digi-Pas Technologies, Microplan и Roeckle діапазонами до 500 мм та дискретністю 0,02, 0,01, 0,005 або 0,001мм.
    Всі рівні проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ та мають офіційну гарантію.

    Рівні служать для вимірювання малих кутів та відхилень від горизонтальної площини, для встановлення виробів у горизонтальне положення. Чутливим елементом рівнів є скляна ампула із рідиною.
    Рівні поділяються на брускові (одна робоча сторона) та рамні (чотири робочі сторони), з ціною поділки 0,02/0,05/0,10 мм/м, з розміром базової поверхні 200, 250 та 300 мм.
    Окремою групою йдуть мікрометричні рівні (з ціною поділки 0,1 та 0,01 мм/м) та цифрові (з дискретністю відліку 0,10//0,01//0,001 мм/м).
    МІКРОТЕХ представляє в Україні рівні своєї торгової марки – ампульні та комп'ютеризовані адаптовані до Industry 4.0 модифікації з можливістю збереження даних у пам'яті, вибору одиниці виміру, передачі даних на ПК та іншими функціями. Усі рівні МІКРОТЕХ мають вручну доведені робочі поверхні.
    Також представлені німецькі високоякісні рівні ROECKLE з ампульною та цифровою індикацією. Представлені рівні ROECKLE довжиною від 150 до 500мм з різними дискретностями та поверхнями.
    Усі рівні проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO17025 лабораторії МІКРОТЕХ.

  • Кутоміри

    Кутоміри виробництва МІКРОТЕХ, Sola и Sylvac дискретністю до 5’. Всі кутоміри проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO 17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ та мають офіційну гарантію..

    Кутоміри призначені для контактних вимірів зовнішніх і внутрішніх кутів в досить широких межах. Випускаються кутоміри з відліком по ноніуса та цифрові.

     Харківський Мікротех ® в 2004 році освоїв серійний випуск найбільш затребуваних кутомірів: - з 2004 року гостірованних кутомірів типів 2 і 3; - З 2005 року цифрових кутомірів типів 3ц-1 і 360-0,1ц.

     Всі кутоміри виробництва Мікротех ® за підсумками Держ випробувань включені до державних Реєстрів України.

     У 2007 році Держстандарт України поставив їх на перше місце в списку кращої промислової продукції підприємств Харківської області та визнав Переможцем в некомерційному державному Конкурсі «100 кращих товарів України» за 2006- 2007 роки.

     Харківський МІКРОТЕХ виконує повний цикл сервісного обслуговування рівнів після експлуатації у клієнтів (заміна ампул, шабровка робочих поверхонь, калібрування) власного та імпортного виробництва.

    Тепер Ви можете подивитися відеозапис складання та повірки кутомірів на YouTube, перейшовши за наступним посиланням: http://youtu.be/5CQbVvMkJ1w

     

    - виробництво МІКРОТЕХ (Україна)

    - метрологічний контроль, гарантія - 12 місяців

    - техн. підтримка, післягарантійний сервіс.

  • Кутники

    Кутники виробництва МІКРОТЕХ и Sola діапазонами до 2000 мм.
    Всі кутники проходять метрологічний контроль в акредитованій ISO 17025 метрологічній лабораторії МІКРОТЕХ та мають офіційну гарантію.

    Кутники служать для перевірки взаємної перпендикулярності поверхонь і зазвичай мають кут 90 град. Розрізняються наступні типи кутників:

    • лекальні кутники-плитки (ВУЛ), що забезпечують контакт по лінії, при цьому одна зі сторін кутника має форму кромки з радіусом;
    • лекальні з ножевидними робочими поверхнями (УЛП);
    • лекальні гранітні (УЛГ);
    • слюсарні із плоскими робочими поверхнями (УП, УШ);
    • циліндричні (УЛЦ), у якого робочим кутом є кут, утворений підставою і твірної циліндра.

    Розбіжність сторін кутника і вимірюваного кута визначають візуально по просвіту між стороною кутника і деталі за допомогою щупа. В цілому, кутники поділяють на лекальні (прецизійні) і слюсарні. Зазвичай кутники виготовляються із сталі за спеціальною технологією, що запобігає вигинам в процесі експлуатації (довжина сторін кутника багаторазово перевищує габарити перетину).

    Кутники вищих класів (00 і 0) часто виготовляють з граніту, перевагами якого є знижена теплопровідність (мінімальні похибки від температури), підвищена зносостійкість і стабільність геометричної форми. Гранітні кутники вимагають підвищеної акуратності в роботі зважаючи крихкості натурального каменю. Харківський МІКРОТЕХ ® серійно виготовляє кутники слюсарні (УП, УШ) а також лекальні типів УП, УЛП і УЛЦ класів 0 і 1 зі сталі, лекальні гранітні кутники типу УЛГ класу 00.

    У 2011 році освоєно виробництво посилених слюсарних кутників великих розмірів.

  • ПЗ для інструменту
    Комп'ютерний та Бездротовий інструмент виробництва МІКРОТЕХ має функцію передачі даних вимірювань на відстань до 50 метрів. Дані можуть передавати на Windows комп'ютери, Android, iOS планшети і смартфони. Також Комп'ютеризований вимірювач МІКРОТЕХ має вбудовану пам'ять для збереження поточних результатів
    вимірювань з подальшою передачею даних з пам'яті без втрати даних.
    Є Безкоштовна (підключення до 2х пристроїв) і професійна версія ПО.
  • Розмітка

    У цьому розділі знаходиться різне розмічальне обладнання: лінійки, косинці, кронциркулі і т.д.

    Лінійки розмічальні застосовуються в металообробці та інших галузях промисловості для вимірювань невисокої точності. Лінійки випускаються з глибокої насічкою, з нержавіючої сталі, з кольоровими декадами. Діапазон вимірювання від 0 до 2000 мм. Лінійки мають дві шкали з ціною поділки 1мм і 0,5 мм на ділянці 100 мм.

    Розмічальний набір МІКРОТЕХ® призначений для проведення розмічальних робіт, у тому числі визначення центрів кіл. Широко застосовується як кутовий транспортир, лінійка, перевірочний кутник, центровий шаблон, а також в якості рівня.